TATRY RACING

TATRY RACING – Polovka SRP neobhájil

Technická porucha zmarila šance Tomáša Polovku, a popradského tímu TATRY RACING, na obhajobu vlaňajšieho titulu v Slovenskom Rally Pohári.

TATRY RACING

Prvou ranou popradskému tímu TATRY RACING pred finálovou súťažou v Košiciach bola správa o pozitívnom teste spolujazdca Dana Turcsánayiho. Ten musel preventívne zostať doma a na jeho horúce sedadlo sa posadil Rišo Čech. Žiaľ, toto nebola jediná nepríjemná správa pre ambiciózny tím bojujúci o obhajobu vlaňajšieho prvenstva v Slovenskom Rally Pohári.

Prichádzali sme Košíc plní optimizmu a verili sme, že dokážeme dobehnúť bodovú stratu a otočíme súboj o majstrovský titul na našu stranu,“ vraví Tomáš Polovka. „Auto sme mali dobre pripravené a otestované aj na Sliačoch. Pozitívny test bol síce nepríjemnosťou, ale Dano ostal doma a dobre ho zaskočil Rišo. Rozhodnúť sa teda malo tak, ako sa patrí, priamo na trati.

TATRY RACING

Pre skúseného Polovku košické trate neboli žiadnou neznámou. Bolo ich treba zvládnuť čo najlepšie a nepripustiť si tlak na výsledok. „Do súťaže sme vstúpil tretím miestom na úvodnej rýchlostnej skúške v Herľanoch. Niečo sme síce stratili, ale bol to dobrý základ pre zvyšok dňa,“ približuje priebeh prvej etapy Spišiak. „V druhej ereske sme chceli zatiahnuť a vylepšiť si čas. Odišiel však snímač kľukovej hriadele a zostali sme na trati. Prvý súťažný deň sme tak nedokončili sa nezískali žiadny bod,“ konštatoval smutne Polovka. „Myslím, že titul je už stratený, ale opravíme poruchu a zajtra chceme pokračovať. Nebudeme to siliť, ale v rely sa môže stať čokoľvek.

Lenže človek mieni a osud mení. Chlapci z tímu TATRY RACING pracovali na odstránení poruchy, no tá sa ukázala vážnejšia a odstrániť ju na mieste nebolo možné. „Robili sme asi do jedenástej. Vymenili sme snímač, no ukázalo sa, že bude treba vymeniť aj kľukovku. Absolvovať však nočnú smenu a nevyspatí potom štartovať by bolo príliš nebezpečné. Navyše v situácii, keď už sme šancu na obhajobu stratili to ani nedávalo zmysel. Museli sme sa teda zmieriť s osudom. Ale šport už je taký. Raz vyhrá jeden, inokedy zasa druhý. Gratulujeme Lacovi a Julovi k titulu! Bol to pekný súboj. Na budúci rok znova zabojujeme,“ sľubuje Tomáš Polovka.

TATRY RACING

Posádka a celý tím urobili, čo bolo v ich silách, za čo im ďakujem,“ uzatvára účasť na košickom finále sezóny 2021 šéf tímu, Vlado Chovan. „Automobilový šport je krásny, ale je tvrdý a nekompromisný. Vlani sme sa radovali my, a teraz zasa naši súperi. Dôležité je, že aj v ťažkých kovidových časoch dokážeme organizovať súťaže a pretekať. Veríme, že ďalšom roku sa situácia už konečne normalizuje a budeme si to spoločne všetci znova užívať. Za celý tím ďakujem usporiadateľom súťaže. Poďakovanie patrí aj naším skvelým fanúšikom a skvelým partnerom. Bez nich by sme túto sezónu ťažko mohli absolvovať. Veríme, že sa stretneme aj v sezóne 2022.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: motorsportmedia.sk, Martin Paľov, Julo Salzer

Pridaj komentár