Paul Ricard – Homola Motorsport – nedeľa

ETCC – Preteky 1

V prvých pretekoch Maťo štartoval so svojim SEAT Leon Cup Racer z tretieho miesta. Už v prvej zákrute Maťo získal pozíciu a predbehol svojho súpera Pfistera, ktorý štartoval z druhého miesta.

Homola Motorsport

Maťo držal druhé miesto, ale Pfister na neho permanentne útočil a tvrdo bojovali o pozíciu až do šiesteho kola, kde Maťa po boji predbehol. Maťo sa však okamžite snažil získať stratené miesto späť, ale nešťastnou zhodou okolností trafil zadné ľavé koleso Pfistera a postrčil ho. Pfister sa skrížil, ale pokračoval v jazde. Hneď po kolízii začalo riaditeľstvo tento incident vyšetrovať a následne rozhodlo, že Maťo dostane trest v podobe prejazdu boxovou uličkou. Trest Maťo absolvoval v ôsmom kole a vrátil sa na trať na deviatom mieste a snažil sa dobehnúť svojich súperov. Do konca pretekov sa mu podarilo predbehnúť dvoch a tak skončil na 7. mieste z 20 jazdcov.

Maťo:„Štart som mal super. Držal som sa za Borkovićom a vo „vláčiku“ na mňa dobiedzal Pfister. Aj keď som sa mu snažil ujsť, tak ma zase niekde dobehol, takže to bol taký boj. V jednom momente, keď Borković s pneumatikovou bariérou znečistil trať troskami, tak sa mi Pfister strčil do jednej zákruty. Ja som ho chcel následne späť predbehnúť, ale bohužiaľ som ho trafil. Bol to taký pretekársky incident, pretože som bol vedľa neho vo vnútri v zákrute, kde ma zavrel. Športoví komisári vyhodnotili tento incident ako moju chybu a dostal som trest v podobe prejazdu boxovou uličkou. Po vrátení sa na trať som predbehol niekoľkých jazdcov a nakoniec som dosiahol siedme miesto, čo znamená druhú štartovaciu pozíciu do druhých pretekov, nakoľko sa prvých osem jazdcov otáča, takže ešte nie je nič stratené. Držte palce.“

Homola Motorsport

Druhé preteky nám začínajú o 15.15 hodine s pevným štartom na 14 kôl a Maťo odštartuje z 2. miesta.

Sledujte nás na LIVE TIMINGu na adrese http://www.fiaetcc.com/live-timing/
ETCC – Preteky 2

Do druhých pretekov Maťo odštartoval zo svojim SEAT Leon Cup Racer z druhého miesta. Aj v týchto pretekoch si Maťo musel vypiť kalich horkosti až do dna. Štartovací program prestal fungovať v tom najnevhodnejšom okamihu štartu. Počas štartu sa Maťo prepadol až na siedme miesto. Spočiatku to vyzeralo beznádejne, nakoľko pred Maťom bolo až 6 rovnakých SEATov, ktoré sa pri vyrovnanosti pretekárov veľmi ťažko predbiehajú. V prvom kole sa už začal prebojovávať a dostal sa na šieste miesto za srbského pretára Borkovića, s ktorým sa spoločne prebojovával dopredu. Maťo sa zdržal v súboji s Peťom Fulínom, ktorého bravúrne zdolal v zákrute pred cieľovou rovinkou. Maťo nepoľavil a dobehol aj ďalšieho súpera, ktorým bol Jost. V jedenástom kole sa mu ho aj podarilo predbehnúť v rovnakom mieste ako Fulína. Snažil sa ešte dotiahnuť na druhej pozícii jazdiaceho Borkovića, ktorého sťahoval, ale chýbali mu ešte nejaké kolá pretekov. Maťo po svojom bravúrnom výkone, za ktorý ho chválili aj pretekári z WTCC, skončil na vynikajúcom treťom mieste.

Maťo Homola

Maťo:„Štartoval som z druhej pozície, ale bohužiaľ sa mi štart nepodaril podľa predstáv. Bola tam asi nejaká technická porucha, keďže som nedokázal motor vytočiť na požadované otáčky, takže som rád, že som vôbec odišiel z toho štartovacieho miesta. Stratil som viacero pozícii. Nakoniec som sa dostal za Borkovića, s ktorým som nechcel bojovať, pretože som vedel, že obaja musíme dohnať tú stratu, ktorá tam bola. Mali sme pred sebou štyroch pomalších jazdcov a chceli sme ich čím skôr dobehnúť, tak som sa Borkovića chytil a jazdcov sme dobehli. Pomaličky sme predbiehali jedného jazdca za druhým, ale spravil som jednu jazdeckú chybu, kde som vyletel v jednej zákrute, ale vrátil som sa naspäť. Okrem toho štartu to bolo veľmi dobré. Mal som najrýchlejší čas v pretekoch, predbehol som viacerých jazdcov, čo bolo efektné aj pre divákov a už viem ako mám na tejto trati predbiehať. Ku koncu som bol na treťom mieste a stále som sa doťahoval na Borkovića, ale už bolo dosť neskoro. Pozrieme sa na dáta z telemetrie ohľadom toho štartu a zoberieme si z toho to pozitívne a negatívne vylepšíme. Ďakujem všetkým za podporu.“

Výsledky:
Kvalifikácia – 3. miesto
Preteky 1 – 7. miesto celkovo
Preteky 2 – 3. miesto celkovo

Zdroj: Homola Motorsport / Foto: Michal Petreje

Pridaj komentár